Blog

Tudatos vezetővé fejlődni

A vezetés lényegét tekintve pozitív értelemben vett befolyásolás. És mint olyan, hatást gyakorolni bármilyen irányba lehet: fentről lefelé, lentről felfelé és oldalirányba is. Ehhez nem szükséges vezető pozícióban lenni. Már a családunkban, gyerekként is tapasztalhatjuk a befolyásolást, minden irányban. Ugyanez történik aztán az iskolában, majd a munkahelyünkön.

Hogyan lehetsz sikeres 2021-ben?

TIPPEK AZ ÉVES TERVEZÉSHEZ

Célok kitűzése előtt három alapvető dolgot érdemes tudatosítani. Ezekkel elméletben általában mindenki tisztában van, de a gyakorlatban rengeteg olyan újévi fogadalomról vagy tervről lehet hallani, amelyekről szinte azonnal sejthetjük, hogy nem fognak megvalósulni.  

MITŐL LEHETNÉK EGY KICSIT IS BOLDOGABB (ELÉGEDETTEBB) 2021-BEN, ÉS HOGYAN TEHETNÉK EZÉRT TÖBBET, MINT EDDIG?

„Jövőre tényleg lefogyok, és egészségesebben táplálkozom” – mit tegyünk, hogy idén ne ez legyen az újévi fogadalmunk? Testi egészségmegőrzés év végén – tudatos táplálkozási tippek

Az év végi hajrában hajlamosak lehetünk arra, hogy nem figyelünk annyira az étkezésre, mint szoktunk. Előkerülnek a csokimikulások, szaloncukrok, esténként a forró csoki, esetleg forralt bor. Jóval több időt töltünk otthon, mint korábban, egyre kevesebb a kinti program a hideg idő, sötétség és a korlátozások miatt. Aki home office-ban dolgozik, könnyen előfordulhat, hogy akár napokig nem megy ki a lakásból.

Hogyan tehetem szebbé az idei karácsonyt? – 5 tipp, ami segíthet meghitté tenni az ünnepet 2020-ban

Egy hét múlva december, most vasárnap lesz advent első vasárnapja. Idén ez az időszak (is) mindenkinek más lesz, mint amit a korábbi években megszoktunk. Jó hír, hogy van, ami rajtunk múlik, amit tehetünk azért, hogy a lehetőségekhez képest a lehető legjobban teljen az ünnep.

Öregség = bölcsesség?

Együtt jár-e az öregség az bölcsességgel? A sok élettapasztalat vajon automatikusan magával hozza-e azt, hogy az illető nem beszél butaságokat, hanem megfontolt, megalapozott, kipróbált dolgokra alapozza az életstratégiáját? Igaz-e, hogy hasznos tanácsokat tud adni, mert van miből merítenie, és egy háromnegyed évszázaddal a háta mögött már nem hisz butaságokban, nem ül fel gyerekmeséknek?